Romani Godi olarak sürdürdüğümüz“Nefret Söylemiyle Mücadele” projesi kapsamında hazırladığımız üçüncü bültenimiz yayında.
Bu sayıda, nefret söyleminin dijital alandaki yayılımına, özellikle Roman karşıtlığının sosyal medya platformları üzerinden nasıl yeniden üretildiğine odaklandık. Nefret söylemine karşı sadece tepki vermek değil, alternatif ve dönüştürücü anlatılar üretmenin önemini tartışmaya açtık.
Ayrıca bu bültende, gönüllü ekiplerimizin katkılarıyla yürüttüğümüz izleme ve analiz çalışmalarına, ulusal ve uluslararası düzeyde kullanılan terimlere, özellikle Türkiye’de ilk kez bir kanun teklifine giren Anti-Gypsyism kavramına da yer veriyoruz. Bu kavramın tanınması ve doğru anlaşılması, Roman topluluklarının karşı karşıya kaldığı ayrımcılıkla mücadelede önemli bir dönüm noktası.
Hak temelli bir bakışla şekillenen bültenimizde, dijital nefret söylemiyle mücadelede kullanılan yöntemleri, gençlik temelli alternatif medya üretimlerini ve bu alanda sürdürülebilir savunuculuk stratejilerini de paylaşıyoruz.
⇒Basın bültenimizi incelemek için Bülten bağlantısına tıklayınız.
